Απειλητικό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες φαίνεται να στέλνει η Πολωνία σε περίπτωση που το ενδεχόμενο επανεκλογής του Προέδρου του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ καταστεί γεγονός.

Δεδομένου ότι το θέμα της εκλογής Προέδρου αποτελεί το πρώτο αντικείμενο συζήτησης στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, η Πολωνία έχει προειδοποιήσει ότι θ’ ασκήσει βέτο στις αποφάσεις – συμπεράσματα της συνόδου σε περίπτωση που επανεκλεγεί ο Τούσκ – ο πρώην Πολωνός πρωθυπουργός που όπως φαίνεται βρίσκεται σε συνεχή διαμάχη με την τωρινή κυβέρνηση της Βαρσοβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ενημερώσουμε τους εταίρους μας πως η σύνοδος κινδυνεύει αν αποφασίσουν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας σήμερα», δήλωσε ο Υπουργός εξωτερικών της Πολωνίας.

Σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, «η διασφάλιση της δεύτερης θητείας του Τούσκ θα αποτελέσει σημάδι σταθερότητας».

«Δεν βλέπω πως μία και μόνο χώρα μπορεί να υπονομεύσει την λύση με την οποία συμφωνούν όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης