Πολωνία-κορωνοϊός: «Γιατροί και νοσηλευτές μπορούν να ξεκουραστούν μόνο για λίγο ανάμεσα στις βάρδιες»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 13:11
Πολωνία-κορωνοϊός: «Γιατροί και νοσηλευτές μπορούν να ξεκουραστούν μόνο για λίγο ανάμεσα στις βάρδιες»

Πολωνοί γιατροί και νοσηλευτές/νοσηλεύτριες κοιμούνται μόνο για ελάχιστη ώρα ανάμεσα στις βάρδιες καθώς μάχονται εναντίον ενός τρίτου κύματος του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας εν μέσω πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες το ιατρικό προσωπικό παίρνει οξυγόνο και ενδοφλέβιους ορούς προκειμένου να αυξήσει την ενέργειά του.

Η χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων, η μεγαλύτερη στην ανατολική πτέρυγα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστοποίησε σήμερα 768 σχετιζόμενους με τον κορωνοϊό θανάτους, μετά το νέο ρεκόρ των 954 θανάτων που ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη.

«Πρόκειται πραγματικά για πόλεμο και η κατάσταση απαιτεί μη κανονικές συμπεριφορές» δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Υγείας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF 24.

«Είναι οι πιο σκληρές, οι πιο δύσκολες εικόνες που δείχνουν την επιβάρυνση αυτής της δουλειάς» είπε ο Άνταμ Νιντζίλσκι, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη χρήση από γιατρούς ορών και οξυγόνου προκειμένου να ανακτήσουν δυνάμεις για τη δουλειά.

«Όταν επισκέφθηκα ένα προσωρινό νοσοκομείο στο Κατοβίτσε, είδα γιατρούς και νοσηλευτές να κοιμούνται ελάχιστα ανάμεσα στις βάρδιές τους. Η ένταση της δουλειάς είναι σημαντική, που είναι αποτέλεσμα ελλείψεων προσωπικού» είπε ο Νιντζίλσκι.

Η Πολωνία κατέγραψε ρεκόρ νέων θετικών διαγνώσεων την περασμένη εβδομάδα -περίπου 35.000 καθημερινά- και την Τετάρτη η κυβέρνηση παρέτεινε τους περιορισμούς έως τις 18 Απριλίου, διατηρώντας κλειστά τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία, τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, τους κινηματογράφους και τα θέατρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων μέσα σε 24 ώρες, 674, είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο. Σήμερα η Πολωνία ανακοίνωσε 28.487 νέες μολύνσεις από κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό τους να υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια.

«Αν κοιτάξουμε την πορεία του αριθμού των νέων μολύνσεων, φαίνεται πως το απόγειο των μολύνσεων βρίσκεται πίσω μας» δήλωσε ο Νιντζίλσκι σε συνέντευξη Τύπου, προειδοποιώντας να μην υπάρξει εφησυχασμός.

«Η πανδημία είναι ακόμη μια πραγματική απειλή και το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ελαφρές μειώσεις δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα σημάδι που θα μας επέτρεπε να σκεφτούμε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας... Τώρα θα έχουμε να κάνουμε με ένα απόγειο, ας το πούμε έτσι, στα νοσοκομεία» είπε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 13:13