Η Πολωνία θα ανοίξει και πάλι τα εμπορικά κέντρα την 1η Φεβρουαρίου, ενώ θα διατηρήσει σε ισχύ τους περισσότερους από τους άλλους περιορισμούς μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει μειωθεί, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζίλσκι.

Τα περισσότερα καταστήματα στα εμπορικά κέντρα, καθώς και τα ξενοδοχεία και τα χιονοδρομικά κέντρα έχουν κλείσει στην Πολωνία από το τέλος Δεκεμβρίου. Με διά ζώσης διδασκαλία λειτουργούν μόνο οι τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νιτζίλσκι δήλωσε πως η κατάσταση με την πανδημία έχει σταθεροποιηθεί στην Πολωνία, όμως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη κινδύνους που σχετίζονται με τους υψηλούς αριθμούς των κρουσμάτων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και με τα νέα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης πως οι αναμενόμενες διαδηλώσεις κατά της δικαστικής απόφασης που περιορίζει το δικαίωμα στην άμβλωση θα μεγαλώσει τον κίνδυνο να αυξηθούν τα κρούσματα.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας έθεσε σε ισχύ χθες, Τετάρτη, απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που απαγορεύει τον τερματισμό της κύησης λόγω εμβρυϊκών ελαττωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης