Πολωνία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων Covid-19 καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 13:11
Πολωνία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων Covid-19 καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο

Η Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα αριθμό ρεκόρ νέων ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19, 35.251, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας, το οποίο έχει φέρει στα όριά του το σύστημα υγείας.

Στη χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί συνολικά 2.356.970 κρούσματα κορωνοϊού και 53.665 θάνατοι.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί οι Πολωνοί έσπευδαν να εγγραφούν για να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, αφού η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά στη διάρκεια της νύχτας άνοιξε τη διαδικτυακή εφαρμογή για όλους τους ενήλικες άνω των 40 ετών, με αποτέλεσμα το σύστημα να καταρρεύσει.

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Πολωνοί έχουν ήδη λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά της Covid-19, όμως ο σύμβουλος του Πολωνού προέδρου που είναι αρμόδιος για την εμβολιαστική εκστρατεία δήλωσε ότι, λόγω του χαμηλού ποσοστού των πιο ηλικιωμένων πολιτών που εγγράφονταν για να εμβολιαστούν, η κυβέρνηση αποφάσισε να διευρύνει την πρόσβαση στα εμβόλια.

«Προς το παρόν έχουμε ανοιχτή την πλατφόρμα εγγραφής για όλους τους ενήλικες άνω των 60 ετών» δήλωσε ο Μίχαλ Ντβόρτσικ στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM.

«Τις τελευταίες δύο ημέρες η εγγραφή των ατόμων άνω των 60 ετών έχει αρχίσει να επιβραδύνεται, οπότε αποφασίσαμε να αρχίσουμε την εγγραφή ανθρώπων που είχαν δηλώσει έτοιμοι να εμβολιαστούν τον Ιανουάριο» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ενήλικες 40 με 60 ετών που είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν έλαβαν στη διάρκεια της νύχτας ενημέρωση για να εγγραφούν στο σύστημα.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, ενώ ο Ντβόρτσικ επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι εγγραφές όσων είναι 40 με 59 ετών θα ανασταλούν για λίγες ώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα τεχνικό λάθος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 13:18