Σχεδόν έξι εκατ. γυναίκες εκτιμάται ότι συμμετείχαν τη Δευτέρα στη μεγάλη απεργία που έγινε με στόχο τη διαμαρτυρία ενάντια στον προωθούμενο νόμο που προβλέπει καθολική απαγόρευση των αμβλώσεων.

Στην αποκαλούμενη «μαύρη διαμαρτυρία» έδωσαν το παρών κάτοικοι 60 πόλεων ενώ πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν τα καταστήματά τους σε ένδειξη αλληλεγγύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις για το ίδιο θέμα, ενώ την αλληλεγγύη τους απέναντι στις Πολωνέζες αναμένεται να δείξουν γυναίκες και από αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες.

Ο υπάρχων νόμος επιτρέπει στις γυναίκες της Πολωνίας, όπου το 87% του πληθυσμού είναι καθολικοί, να τερματίσουν την κύηση μόνο όταν η υγεία του εμβρύου ή της μητέρας βρίσκεται σε κίνδυνο ή όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας.

Αν ωστόσο περάσει ο προωθούμενος νόμος, όλες οι αμβλώσεις θεωρούνται πλέον έγκλημα και οι γυναίκες που προχωρούν σε αυτές θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνων ενώ υπόλογοι απέναντι στον νόμο θα είναι και οι ιατροί που προχωρούν στην επέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης