Την έντονη ανησυχία του για τις συνέπειες που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράν εξέφρασε σε χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α., Leon Panetta.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί του στον Καναδά, ο επικεφαλής του Πενταγώνου εξήγησε ότι η χώρα συνεχίζει να πιστεύει ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπίσει η διεθνής κοινότητας την Τεχεράνη εξακολουθεί να είναι η χρήση της διπλωματικής πίεσης και της επιβολής κυρώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι προφανές ότι, αν προχωρήσουμε πέραν αυτών, δημιουργούνται ανησυχίες για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν» υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια αμερικανική ανάλυση, σύμφωνα με την οποία ένα πλήγμα κατά του Ιράν θα καθυστερούσε το πυρηνικό πρόγραμμά του, για το οποίο το Ιράν υποστηρίζει πως είναι μόνο για ειρηνικούς σκοπούς, κατά ένα ή δύο χρόνια το πολύ. Θα είχε επίσης επιπτώσεις για τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή.

«Και πρέπει να σας πω, τρίτον, θα είχε οικονομικές συνέπειες όχι μόνο για τη δική μας οικονομία, αλλά για την παγκόσμια οικονομία» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Leon Panetta θα δώσει το «παρών» σε Φόρουμ για την ασφάλεια των κρατών που πραγματοποιείται στον Καναδά, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ehud Barak.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης