Η κυβέρνηση Ομπάμα έδωσε, την Παρασκευή, εντολή στον Οργανισμό DLA (Defense Logistics Agency) να προχωρήσει στην αγορά 12 εκατομμυρίων γαλονιών αμόλυβδης βενζίνης και 10 εκατομμυρίων γαλονιών καύσιμου ντίζελ, με σκοπό να διανεμηθούν στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον τυφώνα «Sandy», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA).

Οι ελλείψεις στα καύσιμα είναι μεγάλες ειδικά στις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με το ABC, περίπου το 60% των πρατηρίων υγρών καυσίμων και στις δύο πολιτείες παραμένουν κλειστά, ενώ σημαντικά είναι τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν στα διυλιστήρια κατά μήκος των ακτών του Νιου Τζέρσεϊ, λόγω της πλημμυρίδας που προκάλεσε ο «Sandy».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, οι εικόνες από ανοικτά πρατήρια της Νέας Υόρκης και του Νιούαρκ ήταν παρόμοιες με τις προηγούμενες ημέρες. Σταθμευμένα οχήματα, το ένα πίσω από το άλλο, σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων, με τους οδηγούς να δοκιμάζουν τα όρια της υπομονής τους καθώς έπρεπε να περιμένουν ακόμα και… επτά ώρες για λίγα γαλόνια βενζίνης.

Δείτε το video από πρατήριο υγρών καυσίμων στο Νιου Τζέρσεϊ…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FEMA, βυτιοφόρα αναμένεται να διανείμουν βενζίνη και ντίζελ στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και άλλες περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τον φονικό τυφώνα, ο οποίος κόστισε τη ζωή σε 98 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως πάντως εξήγησε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, η ζήτηση για βενζίνη θα μειωθεί από την προσεχή Δευτέρα, όταν όλο και λιγότεροι οδηγοί θα χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για τις μετακινήσεις τους καθώς θα έχει αποκατασταθεί πλήρως σημαντικό τμήμα του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Δείτε το video με την κατάσταση στη Νέα Υόρκη…

Διαβάστε επίσης:
Τεράστιες ουρές για ένα λεωφορείο στη Νέα Υόρκη, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, 06:00

Eπιμέλεια: Μίτση Σκέντζου – Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης