Έκκληση για «σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «αναζήτηση της αλήθειας» απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος από τη Σρι Λάνκα, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη.

«Η διαδικασία της ίασης εμπεριέχει την αναζήτηση της αλήθειας» δήλωσε από το αεροδρόμιο του Κολόμπο σε μια χώρα που ακόμη προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές μιας σύγκρουσης στην οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι ο στρατός και οι αυτονομιστές αντάρτες Ταμίλ, οι οποίοι ηττήθηκαν το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα τα μέλη της κοινωνίας πρέπει να εργαστούν μαζί, όλοι πρέπει να έχουν μια φωνή. Όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις ανησυχίες τους, τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τους φόβους τους» τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

Παράλληλα, ο Ποντίφικας υπογράμμισε ότι η ανοικοδόμηση της χώρας περνά από τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα στη Σρι Λάνκα, με την ηγεσία της να αρνείται να συνεργαστεί στην έρευνα του ΟΗΕ που εξετάζει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου σε βάρος πολιτών στο τέλος της σύγκρουσης.

«Το μεγάλο έργο της συμφιλίωσης πρέπει να περιλαμβάνει τη βελτίωση των υποδομών, να προβλέπει τις υλικές ανάγκες, αλλά το πιο σημαντικό είναι να προάγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πλήρη ένταξη όλων των μελών της κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον πρόεδρο Μαϊθριπάλα Σιρισένα, ο οποίος μόλις πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του και υποσχέθηκε τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τις κατηγορίες αυτές των εγκλημάτων πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν επί προεδρίας του προκατόχου του, του Μαχίντα Ρατζαπάκσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης