Ο Banksy δεν είναι ο μόνος καλλιτέχνης του δρόμου που απασχολεί τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με τα έργα και τη μυστικοπάθεια του καθώς ένας άλλος συνάδελφος του έχει γίνει πρωτοσέλιδο στα media του Βελγίου με τα γκραφίτι-πορνογραφήματά του.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα, ένα νέο τολμηρό έργο του street artist, που κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητα του, σοκάρει και απασχολεί πολίτες και αστυνομικές Αρχές καθώς απεικονίζουν χωρίς αιδώ γεννητικά όργανα, ανατομικές λεπτομέρειες και μια γυναίκα που αυνανίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την τεχνοτροπία τους να έχουν κάνει πολλούς να υποθέτουν ότι πίσω από τις δημιουργίες βρίσκεται ο διάσημος Γάλλος γκραφιτάς Bonom κανείς δεν γνωρίζει ποιος και κυρίως γιατί θέλει να κάνει το Βέλγιο μια χώρα ακατάλληλη για ανηλίκους.

Ωστόσο ο ίδιος ο Bonom, που το πραγματικό του όνομα είναι Vincent Glowinski, μίλησε στο RTBF και ήταν κατηγορηματικός: «Φυσικά και δεν είμαι εγώ και θα ήθελα να με κρατήσετε μακριά από αυτή την υπόθεση».

Οι υπηρεσίες της πόλης πονοκεφαλιάζουν, προσπαθώντας να αφαιρέσουν τα πορνογραφήματα προτού αυτά σοκάρουν περισσότερο. Να σημειωθεί ωστόσο ότι αρκετοί πολίτες βρίσκουν τα έργα τουλάχιστον ενδιαφέροντα και έχουν υπογράψει αίτημα να μείνουν ως έχει. Μάλιστα το τεράστιο πέος που κοσμεί τοίχο σε κεντρικό δρόμο πάνω από ένα γραφείο καθολικής εκκλησίας, της γειτονιάς Saint Gilles μετρά πολλούς «οπαδούς» που έχουν δραστηριοποιηθεί στην πλατφόρμα Avaaz για να το κρατήσουν ως έχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσοχή – Ακολουθούν τολμηρές εικόνες:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης