Ποροσένκο: Μεγεθύνεται ο κίνδυνος να ξεσπάσει ένας «ολοκληρωτικός πόλεμος»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, 00:25
Ποροσένκο: Μεγεθύνεται ο κίνδυνος να ξεσπάσει ένας «ολοκληρωτικός πόλεμος»
Οι προσπάθειες για να σταματήσει η σύρραξη με τους φιλορώσους αντάρτες βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα «σημείο χωρίς επιστροφή», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, τονίζοντας ότι εάν αποτύχουν, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν «ολοκληρωτικό πόλεμο».

Ο Ποροσένκο, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, είπε πάντως ότι ελπίζει πως η τριμερής συνάντηση η οποία θα διεξαχθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας μεθαύριο Δευτέρα -με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών του Κιέβου, της Μόσχας και της ΕΕ- μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη εκεχειρίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ακόμη πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να προετοιμαστούν για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία, κάτι το οποίο θα συμβεί, όπως είπε, αναλόγως με την επιτυχία ή μη του ειρηνευτικού σχεδίου που έχει προτείνει ο ίδιος.

«Βάσει των προτάσεών μου, οι οποίες υποστηρίχθηκαν από την πλειονότητα των κρατών μελών, υπάρχουν πιθανές κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν -κυρώσεις σε κλάδους (της ρωσικής οικονομίας), τρίτου επιπέδου», επισήμανε ο Ποροσένκο, ο οποίος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που διεξήχθη στις Βρυξέλλες.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, 00:40