Ένταση στις ήδη τεταμένες γαλλο-ρωσικές σχέσεις απειλεί να προκαλέσει η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να μην πάει τελικά στο Παρίσι.

Όπως ανακοίνωσε η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Ρώσος πρόεδρος ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Παρίσι για τις 19 Οκτωβρίου. Το Reuters υποστηρίζει ότι η επίσκεψη Πούτιν στη Γαλλία ακυρώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περασμένο Σάββατο, ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την αμφιβολία για το αν θα πρέπει να δεχτεί στο Ελιζέ τον Βλαντίμιρ Πούτιν εξαιτίας των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στο Χαλέπι, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Ζαν Μaρκ Ερ, προειδοποίησε χτες ότι, ο Φρανσουά Ολάντ θα πει «αλήθειες» στον Ρώσο ομόλογό του, αν αποφασίσει να τον δεχτεί στις 19 Οκτωβρίου.

«Υπάρχουν εγκλήματα πολέμου στη Συρία, είναι προφανές» επανέλαβε ο Ερό. Ωστόσο, ο ίδιος είχε τονίσει ότι, η Ρωσία είναι «μια χώρα εταίρος, κι όχι αντίπαλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι, η Ρωσία άσκησε βέτο στο γαλλικό ψήφισμα του ΟΗΕ για παύση των βομβαρδισμών στο Χαλέπι το βράδυ του Σαββάτου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης