Οι Αρχές απομάκρυναν σήμερα τους 38 επιβάτες ενός αεροπλάνου Airbus 319 της TAP Portugal που θα αναχωρούσε από το αεροδρόμιο της πόλης Φάρο, στην περιοχή Αλγκάρβε στη νότια Πορτογαλία, για την πρωτεύουσα Λισαβόνα, έπειτα από απειλή για βόμβα, η οποία αποδείχθηκε αργότερα αβάσιμη, δήλωσε εκπρόσωπος του εθνικού αερομεταφορέα.

«Δεχθήκαμε απειλή για βόμβα και το αεροπλάνο παραδόθηκε στις Αρχές για επιθεώρηση. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν» σημείωσε εκπρόσωπος της πορτογαλικής αεροπορικής εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα μια άλλη εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε ότι η απειλή για την τοποθέτηση βόμβας στο αεροπλάνο διατυπώθηκε σε τηλεφώνημα που έγινε ανωνύμως και σημείωσε ότι ήταν αβάσιμη.

«Δεν εντοπίστηκε κανένας εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροπλάνο, το οποίο προγραμματίστηκε τελικώς να αναχωρήσει γύρω στις 09.40 (11.40 ώρα Ελλάδος) με προορισμό τη Λισαβόνα. Όλα έγιναν με ηρεμία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εσωτερική πτήση της TAP προγραμματιζόταν αρχικά να αναχωρήσει στις 06.05 τοπική ώρα (08.05 ώρα Ελλάδος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την απειλή για βόμβα, το αεροδρόμιο της Φάρο, μιας πολύ δημοφιλούς περιοχής για τους τουρίστες, είχε τεθεί για αρκετές ώρες σε «πορτοκαλί» συναγερμό, δηλαδή στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα της κλίμακας επαγρύπνησης των Αρχών. Ωστόσο, δεν διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις ή στις αφίξεις των πτήσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης