Δεν προτίθενται να ανοίξουν εκ νέου την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν οι πορτογαλικές αρχές, καθώς, σύμφωνα με τη δικαστική αστυνομία, προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο που να επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Ομάδα Πορτογάλων ερευνητών συνεχίζει «να επανεξετάζει τα στοιχεία της έρευνας» σε συνεργασία με Βρετανούς αστυνομικούς, πρόσθεσε ο Πέντρο ντο Κάρμο, υποδιευθυντής της δικαστικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι το γεγονός ότι το να επανεξετάζεται μια υπόθεση που έχει μπει στο αρχείο είναι μια συνηθισμένη πρακτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχουμε δεχθεί κανένα επίσημο αίτημα για να ανοίξει ξανά η έρευνα», δήλωσε εξάλλου ο Πορτογάλος αξιωματούχος.

Η Σκότλαντ Γιάρντ, από την πλευρά της, επιθυμεί την επαναφορά της υπόθεσης.

«Πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι πιθανόν να είναι ζωντανή», δήλωσε ο επιθεωρητής Αντι Ρέντγουντ στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι η βρετανική αστυνομία έχει εντοπίσει νέα πεδία έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ίχνη της μικρής Μαντλίν χάθηκαν στις 3 Μαΐου του 2007, λίγες μέρες πριν γίνει τεσσάρων ετών, στην περιοχή Πράια ντε Λους της Πορτογαλίας, όπου παραθέριζε με την οικογένεια της. Η μικρή κοιμόταν στο δωμάτιο που είχαν νοικιάσει οι γονείς της, οι οποίοι είχαν πάει να φάνε στο εστιατόριο.

Για τον εντοπισμό της Μαντλίν Μακάν, διέθεσαν αμοιβές πολλών εκατομμυρίων εύποροι Βρετανοί, όπως η συγγραφέας Τζ. Κ Ρόουλινγκ της σειράς Χάρι Πότερ, και ο Richard Branson, μεγιστάνας αεροπορικής εταιρείας. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές της Πορτογαλίας εντόπισαν μόνο έναν ύποπτο, έναν 33χρονο Βρετανό που ζει με τη μητέρα του σε ένα κοντινό διαμέρισμα.

Η Σκοτλαντ Γιάρντ έχει εντοπίσει 195 νέα στοιχεία για έρευνα εντός του ιστορικού υλικού, το οποίο και έχει αναπτύξει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης