Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σήμερα το απόγευμα στη Λισσαβόνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργατικών συνδικάτων, για να διαδηλώσουν κατά της πολιτικής της λιτότητας που έχει επιβληθεί στην χώρα μετά το πρόγραμμα δανεισμού από την «τρόικα» των πιστωτών της (ΕΕ, ΔΝΤ,ΕΚΤ).

«Έξω η τρόικα!», «ΔΝΤ Go Home!», «Η τρόικα δε με βοηθά, με κλέβει!», «Όχι στην προσωρινή εργασία, όχι στην ανεργία, όχι στην εξορία!», ήσαν ορισμένα από τα γραπτά συνθήματα στις επιγραφές που ύψωναν ορισμένοι διαδηλωτές του κινήματος May Day στο κέντρο της πρωτεύουσας, προτού συγκλίνουν προς τον κύριο όγκο της διαδήλωσης υπό την καθοδήγηση του κυριότερου εργατικού σωματείου της χώρας CGTP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας αποφάσισαν φέτος να διαδηλώσουν χωριστά στο κέντρο της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Οι δύο ενώσεις έχουν διχασθεί αναφορικά με τη στάση που τηρούν έναντι του νέου κώδικα εργασίας που υιοθετήθηκε το περασμένο έτος και ο οποίος έγινε αποδεκτός από την UGT στα πλαίσια ξεχωριστής συμφωνίας που υπέγραψε με τις εργοδοτικές ενώσεις και με τον οποίο έχει διαφωνήσει απόλυτα η CGTP.

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης επιχορήγησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης