Περισσότεροι από 30.000 Πορτογάλοι ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου, Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, ο οποίος παραπονέθηκε πως έχει… μειωθεί το εισόδημά του, την ίδια στιγμή που σε όλη τη χώρα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πλήττεται από τα προωθούμενα μέτρα λιτότητας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της Πορτογαλίας και πετώντας κέρματα, γάλα και τσίχλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα παραπονέθηκε πως μία από τις συντάξεις που λαμβάνει μειώθηκε στα 1.300 ευρώ. Να σημειωθεί πως στην Πορτογαλία η μέση σύνταξη δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ το μήνα.

Το 2011 ο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα είχε δηλώσει ότι το εισόδημά του, που αποτελείται από πολλές συντάξεις, ξεπερνά τα 10.000 ευρώ τον μήνα και γι αυτό τον λόγο αρνήθηκε να λάβει την προεδρική αποζημίωση ύψους 6.523 ευρώ μηνιαίως. Βάσει ενός νόμου που υιοθετήθηκε το 2011 οι κρατικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να λαμβάνουν ταυτόχρονα μισθό και σύνταξη.

Όπως ήταν φυσικό, ο… «φτωχός» πρόεδρος της χώρας προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι αυτό που εννοούσε είναι ότι κάνει και εκείνος θυσίες για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στην Πορτογαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης