Η πορτογαλική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναπτύξει «επαρκείς δυνάμεις ασφαλείας» για να αντιμετωπίσει την ερχόμενη Παρασκευή τις διαδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά με έμπνευση από τα γαλλικά «κίτρινα γιλέκα», ενώ διευκρίνισε ότι αναμένει «ογκώδεις κινητοποιήσεις».

«Η αστυνομία καλεί όλους τους πολίτες που θα αποφασίσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να διαδηλώσουν να το κάνουν με ειρηνικό τρόπο και με σεβασμό προς τον νόμο» τονίζεται στο δελτίο Τύπου της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν προβλέπουμε ότι θα υπάρξουν προβλήματα ή θα σημειωθούν ταραχές, όμως αναμένουμε μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της πορτογαλικής αστυνομίας Αλεσάντρε Κούιμπρα.

Ο αξιωματικός είπε επίσης ότι οι αρχές βρίσκονται ήδη σε επαφή με τους διοργανωτές των διαδηλώσεων στη Λισαβόνα, στο Πόρτο και στην Μπράγκα (βόρεια Πορτογαλία).

Η αστυνομία προέβη στις παραπάνω δηλώσεις έπειτα από πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι αφορούσαν το κάλεσμα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις από χρήστες του Διαδικτύου, που θα ήθελαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των γαλλικών «κίτρινων γιλέκων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών είναι η μείωση των φόρων, η αύξηση των μισθών, η μείωση των τιμών των καυσίμων και η βελτίωση των υπηρεσιών του εθνικού συστήματος υγείας.

«Στην Πορτογαλία, είναι παράνομο να εμποδίζει κανείς την κυκλοφορία στους δρόμους και η αστυνομία δεν θα το επιτρέψει» προειδοποίησε ο Αλεσάντρε Κούιμπρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης