Η υγειονομική αρχή της Πορτογαλίας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ότι η επικεφαλής της διαγνώστηκε θετική στον νέο κορωνοϊό, αλλά έχει εμφανίσει μόνο ήπια συμπτώματα της νόσου, η οποία έχει προσβάλει περισσότερους από 300.000 ανθρώπους στη χώρα.

Η 63χρονη Γκράσα Φρέιτας, η οποία είναι γνωστή στο κοινό στην Πορτογαλία από τις καθημερινές ενημερώσεις της για την πανδημία του Covid-19, εξετάστηκε και βρέθηκε θετική στον νέο κορωνοϊό χθες Τρίτη 1 Δεκεμβρίου και έχει τεθεί σε απομόνωση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στην Πορτογαλία ακυρώθηκε, σύμφωνα με την DGS, και οι αρχές πραγματοποιούν τώρα διαδικασία ιχνηλάτησης για να βρουν ποιοι είχαν έρθει πρόσφατα σε επαφή μαζί της.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Observador μετέδωσε ότι η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντου και ο υφυπουργός της Αντόνιο Σάλες έχουν τεθεί σε απομόνωση εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ που έχουν κάνει.

Η Πορτογαλία, μια χώρα με πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει καταγράψει συνολικά 300.462 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 4.577 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από ένα σχετικά ήπιο πρώτο κύμα της επιδημίας σε σύγκριση με χώρες όπως η Ισπανία ή η Ιταλία, η Πορτογαλία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ λοιμώξεων και θανάτων κατά το δεύτερο κύμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο αριθμός των λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους που καταγράφηκε τις 14 προηγούμενες ημέρες στην Πορτογαλία ανέρχεται σε 704, δηλαδή είναι υπερδιπλάσιος από αυτόν που αναφέρθηκε στη γειτονική Ισπανία, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης