Πορτογαλία: Οι πυροσβέστες ελπίζουν ότι θα κατασβέσουν τις πυρκαγιές σήμερα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 12:37
Πορτογαλία: Οι πυροσβέστες ελπίζουν ότι θα κατασβέσουν τις πυρκαγιές σήμερα

Η μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στην κεντρική Πορτογαλία εδώ και τέσσερις ημέρες εκτυλίσσεται ευνοϊκά, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας που ελπίζει ότι θα τις κατασβέσει στη διάρκεια της ημέρας.

«Καταβάλαμε μια αδιάκοπη προσπάθεια. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε εις πέρας αυτήν την αποστολή στη διάρκεια του πρωινού» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής Λουίς Μπέλο Κόστα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

«Η δουλειά που έγινε στη διάρκεια της περασμένης νύχτας απέδωσε καρπούς» πρόσθεσε εξηγώντας ότι κατέστη δυνατό να «αναχαιτιστεί η εξέλιξη της φωτιάς σε δυσπρόσιτες περιοχές».

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει «αυξημένες θερμοκρασίες και ανέμους που θα ενταθούν» το απόγευμα, κάτι που «θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολίες» στο έργο των πυροσβεστών.

Οι δασικές πυρκαγιές προκάλεσαν τον τραυματισμό 39 ανθρώπων αφότου ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Καστέλου Μπράνκου, η οποία αντιμετωπίζει συχνά φωτιές.

Το 2017, είχαν προκαλέσει τον θάνατο 114 ανθρώπων αρχικά τον Ιούνιο και κατόπιν τον Οκτώβριο.

Χθες το πρωί είχαν «τεθεί υπό έλεγχο κατά 90%», αλλά αναζωπυρώθηκαν το απόγευμα εξαιτίας της αλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων.

Περισσότεροι από 1.200 πυροσβέστες εξακολουθούν να παραμένουν σε κινητοποίηση προκειμένου να τιθασεύσουν τις φλόγες, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 12:41