Στον κατάλογο του FBI με τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από την έπαυλη του Τραμπ, το Νο.1 στοιχείο που αναφέρεται ως αποκλειστικό σχετίζεται με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone, ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του όσο και αργότερα προχωρούσε σε κουτσομπολιά για την ερωτική ζωή του Γάλλου Προέδρου και υποστήριζε ότι έχει πληροφορίες αναφορικά με «πικάντικες» λεπτομέρειες για τον κ. Μακρόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστηρίζει το Rolling Stone, στην έφοδο του FBI στην οικία του Τραμπ, κατασχέθηκε ένας φάκελος με την ετικέτα: «info re: President of France», χωρίς όμως να διευκρινίζεται κατά πόσον το περιεχόμενο αφορά πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ή αν πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες.

H πρώην συνεργάτιδα της Χίλαρι Κλίντον, Τζένιφερ Παλμιέρι, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο φάκελος αυτός να να περιέχει “kompromat” – από τον ρωσικό όρο για πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό.

Παράλληλα, δύο πηγές που μίλησαν στο περιοδικό Rolling Stone, υποστήριξαν ότι το γεγονός της αποκάλυψης του εντοπισμού του συγκεκριμένου φακέλου σε συνάρτηση με τα σχόλια του Τραμπ περί «αταξιών» του Μακρόν «που δεν ξέρουν πολλοί» έχουν προκαλέσει την εγρήγορση τόσο των γαλλικών όσο και των αμερικανικών Αρχών προκειμένου να μάθουν τι συμβαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Rolling Stone. Η σχέση του Τραμπ με τον Μακρόν έχει υπάρξει πολλές φορές ασταθής, με τον Αμερικανό πρόεδρο να χαρακτηρίζει κάποτε τον Γάλλο ομόλογό του «δικό μου άνθρωπο», προτού οι δυο τους έρθουν σε ρήξη κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης