«Δεν έχουν πολλοί την ευκαιρία να συνεργαστούν με επιτυχημένους, πλούσιους, καινοτόμους και πρωτοπόρους ιδρυτές και διευθύνοντες συμβούλους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι έχουν σχηματίσει εντελώς λάθος αντίληψη για το πώς είναι να συνεργάζεσαι μαζί τους», αναφέρει ο δημοσιογράφος του Business Insider Εβγκέν Κιμ, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με έναν πρώην συνεργάτη του συνιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

H ταινία και η διαμόρφωση του αρνητικού του προφίλ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δισεκατομμυριούχος Mr. Facebook εμφανίστηκε ως ειρωνικός «nerd» στην ταινία «The Social Network» το 2010, η οποία ασχολείται με την ίδρυση του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου.

«Όπως πιστεύουν πολλοί, η συγκεκριμένη ταινία συνέδραμε καταλυτικά στη δημιουργία της αρνητικής εικόνας που έχει μέχρι και σήμερα ο ιδρυτής του facebook», αναφέρει ο συντάκτης του Business Insider.

Ποιος είναι όμως πραγματικά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επί τρία χρόνια συνεργάτης του και στέλεχος του Facebook, Μπρετ Τέιλορ δήλωσε: «Σίγουρα είναι ένα πολύ διαφορετικό αφεντικό. Ακόμη κι όταν διαφωνούσαμε, δεν έβγαζε καθόλου εγωισμό. Φυσικά, αν δε μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία θα επικρατούσε η δική του άποψη, όμως πάντοτε είχα την αίσθηση ότι ήταν πρόθυμος να ανταλλάξει επιχειρήματα και να ακούσει τι έχεις να του πεις. Αυτό, δυστυχώς, δεν ισχύει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων των CEO στη Silicon Valley. Όταν βγήκε η ταινία, διαπίστωσα ότι ήταν πολύ εύκολο να χτίσει κανείς μια εικόνα-καρικατούρα των ανθρώπων αυτών. Όμως εγώ είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον “ανθρώπινο Μαρκ”, που ελπίζω να μπορούσαν να δουν κι άλλοι».

Ο Tέιλορ παρότι παραιτήθηκε από το Facebook το 2012 ώστε να ιδρύσει την εταιρεία Quip (επεξεργαστής κειμένου για κινητά τηλέφωνα),όπως γράφει και στο γράμμα παραίτησής του, δήλωσε ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα παραμένει πάντα για τον ίδιο ο μέντοράς του και κυρίως ένας από τους στενότερους φίλους του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης