Ο Barnaby Jack, ερευνητής του “IOActive” απέδειξε ότι ακόμα και οι βηματοδότες ή οι εμφυτεύσιμοι απινιδωτές μπορούν να παραβιαστούν μέσω hacking, όπως άλλωστε οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές.

Συγκεκριμένα, υπάρχει η δυνατότητα, ένας επιτήδειος να προκαλέσει θανατηφόρο ηλεκτροσόκ τάσεως 830 volt, σε περίπτωση που βρίσκεται σε ακτίνα 10 μέτρων από κάποιον που φέρει μία τέτοια συσκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το “Geekosystem”, μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά όλα δείχνουν πως είναι πραγματικότητα. Για παράδειγμα, αν o hacker έχει στα χέρια του σειριακό αριθμό του βηματοδότη, μπορεί στη συνέχεια να εγκαταστήσει κάποιο κακόβουλο λογισμό, το οποίο μπορεί να διαδοθεί σαν virus ασύρματα και σε άλλες αντίστοιχες συσκευές, οι οποίες στο τέλος θα προκαλέσουν τον θάνατο των ασθενών που τις χρησιμοποιούν.

Τονίζεται ότι ο ερευνητής δεν έκανε την αποκάλυψη ώστε να σκοτώσει κάποιον άνθρωπο, αλλά για να επιστήσει την προσοχή των κατασκευαστών, ώστε να μην είναι τόσο ευάλωτες οι συσκευές αυτές.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης