Ποσό-ρεκόρ για το «πράσινο» ταμείο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 02:12
Ποσό-ρεκόρ για το «πράσινο» ταμείο
Το ποσό-ρεκόρ των 4,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν τα κράτη-δωρητές για τις ανάγκες του μεγαλύτερου «πράσινου» ταμείου στον κόσμο, που δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Οι δεσμεύσεις για δωρεές που ανέλαβαν τα 30 κράτη-δωρητές, στη διάρκεια διάσκεψης στο Παρίσι, την Τετάρτη, θα αυξήσουν κατά 52% τα έσοδα που έχει το ταμείο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Κέντρου Περιβάλλοντος, Μονίκ Μπαρμπούτ δήλωσε ότι η δέσμευση για τη χορήγηση των χρημάτων αυτών είναι η πρώτη επιβεβαίωση των δεσμεύσεων που ελήφθησαν στη διάρκεια των συνομιλιών για το κλίμα, στην Κοπεγχάγη, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ορισμένα από τα ποσά αυτά θα διοχευτευθούν μέσω του Διεθνούς Κέντρου Περιβάλλοντος σε προγράμματα που καταρτίζονται από υπηρεσίες του ΟΗΕ και οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα. Τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη διαχείριση και τη διεύρυνση προστατευόμενων περιοχών, τη βελτίωση της διαχείρισης διασυνοριακών υδροβιότοπων, τη μείωση της μόλυνσης και την προστασία των δασών.

Μέχρι σήμερα το Διεθνές Κέντρο Περιβάλλοντος έχει χορηγήσει βοήθεια ύψους 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περισσότερα από 2.400 περιβαλλοντικά προγράμματα σε 165 αναπτυσσόμενες χώρες.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 02:12