Μπορεί ο θόρυβος από την υποβάθμιση του γαλλικού αξιόχρεου να μην έχει κοπάσει ακόμα, ωστόσο ο πρόεδρος της Γαλλίας εμφανίζεται σίγουρος για τις προοπτικές της χώρας του και τις δυνατότητες της γαλλικής οικονομίας.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, την οποία παραχώρησε με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου, ο Φρανσουά Ολάντ ήταν ξεκάθαρος: «Η ανάκαμψη είναι εδώ!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει μια βιομηχανική παραγωγή σε επανεκκίνηση» ισχυρίστηκε ο Ολάντ, διευκρινίζοντας πως η Γαλλία είναι «η χώρα της Ευρώπης όπου η βιομηχανική παραγωγή ξαναμπήκε σε κίνηση με τη μεγαλύτερη ταχύτητα».

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο να χαθεί εν τη γενέσει της η ανάκαμψη λόγω της αύξησης των φόρων, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας δεσμεύτηκε πως η αύξηση αυτή θα είναι «στο ιδεώδες ύψος, το λιγότερο δυνατό».

«Ναι, θα το κάνουμε, έχουμε κάνει ήδη οικονομίες, και δεν πρόκειται να προβώ σε αύξηση φόρων παρά μόνον εάν αυτοί είναι απολύτως απαραίτητοι, στο ιδεώδες ύψος, το λιγότερο δυνατόν» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,6% μόνο στον βιομηχανικό τομέα. Τον Μάιο, πάντως, η παραγωγή είχε μειωθεί κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μετά την αύξησή της κατά 2,2% τον Απρίλιο.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης