Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβέστες στη Νέα Νότια Ουαλία για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους πολλές πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη την πολιτεία, καθώς νεότερη πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνει λόγο για εφιαλτικές καιρικές συνθήκες εν όψει της αυριανής ημέρας.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει θερμοκρασίες 35 βαθμών (σ.σ: ιδιαίτερα υψηλές για άνοιξη) και ισχυρούς ανέμους που θα φτάνουν ακόμη και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. «Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές και σπίτια», προειδοποίησε ο Επίτροπος της Επαρχιακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Σέιν Φιτζσίμονς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προβλέψεις είναι εφιαλτικές και για το Σίδνεϊ, όπου εκτιμάται πως η μεγαλύτερη αυστραλιανή πόλη θα καλυφτεί αύριο από μαύρα σύννεφα καπνού και διατρέχει τον κίνδυνο να καούν και σπίτια.«Θέλουμε όλοι οι πολίτες να επαγρυπνούν και να είναι σε επιφυλακή», είπε ο κ. Φιτζσίμονς.

Στο μεταξύ σήμερα, πυροσβέστες ένωσαν σκοπίμως τις δυο μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές για να τις θέσουν υπό έλεγχο, πριν από την προβλεπόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Τουλάχιστον 200 κατοικίες έχουν γίνει στάχτη και άλλες 120 υπέστησαν ζημιές από τις φλόγες, στις οποίες από την περασμένη εβδομάδα έχει παραδοθεί πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης