Όχι, δεν πρόκειται για απόσπασμα ομιλίας Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά για το ερώτημα που πλανιέται πάνω από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ύστερα από πόρισμα της κρατική ελεγκτική υπηρεσία ότι εστάλησαν «κατά λάθος» πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια του πακέτου για την τόνωση της οικονομίας στην διάρκεια της κρίσης, σε νεκρούς και φυλακισμένους!

Ο νόμος του 2009 για την ανάκαμψη και τις επενδύσεις επέτρεψε την εφάπαξ καταβολή 250 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίπου 52 εκατομμύρια ανθρώπους, συνολικά 13 δισ. δολάρια. Ωστόσο, στον έλεγχο που πραγματοποίησε έγινε διαπιστώθηκε ότι πάνω από 71.000 τέτοιες επιταγές, συνολικού ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων, εστάλησαν σε νεκρούς, και άλλα 4,3 εκατομμύρια δολάρια στάλθηκαν σε ανθρώπους που βρίσκονταν στη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαρκ Λάσιτερ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας, δήλωσε ότι οι «εσφαλμένες πληρωμές είναι απαράδεκτες», αλλά πρόσθεσε πως τα χρήματα δόθηκαν στους σωστούς αποδέκτες «στο 99,8% των περιπτώσεων» και τα χρήματα που διατέθηκαν εσφαλμένα σε ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, επιστράφηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης