Τουλάχιστον πέντε εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν να προσβληθούν από χολέρα στην Αιθιοπία, όπου εκδηλώνεται σε μεγάλη έκταση πλέον «οξύ διαρροϊκό σύνδρομο εξαιτίας των ανθυγιεινών συνθηκών».

Η χολέρα, που είναι μία οξεία εντερική μόλυνση, εκδηλώνεται αρχικά με το οξύ διαρροϊκό σύνδρομο, που με τη σειρά του οδηγεί πιθανόν στη σοβαρή αφυδάτωση «και μετά στον θάνατο», εάν δεν παρασχεθεί η άμεση ενδεικνυόμενη θεραπεία, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνολικά 8,8 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν να προσβληθούν, άμεσα, από ελονοσία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Τάρικ Γιασάρεβιτς.

Από την πλευρά τους, οι υγειονομικές αρχές της Αιθιοπίας παραδέχονται ότι το οξύ διαρροϊκό σύνδρομο πλήττει τρείς επαρχίες, τις Σομάλι, Άφαρ και Ορομίγια, «χωρίς να περιορίζεται μόνον στους πρόσφυγες».

Ιλαρά και πολιομυελίτιδα είναι άλλες δύο μολυσματικές ασθένειες, που μπορεί να προσβάλλουν τον τοπικό πληθυσμό, «ιδίως στις περιοχές των προσφυγικών καταυλισμών», ανέφερε ο ΠΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάντως, δεν έχουμε λάβει αναφορές για πολιομυελίτιδα», ανέφερε επίσης ο Γιασάρεβιτς.

Σομαλοί που αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τις μάχες και την ξηρασία, καταφθάνουν εδώ και πολλούς μήνες περίπου 1.700 καθημερινά στην Αιθιοπία. Συνολικά 4,5 εκατ. πρόσφυγες χρειάζονται άμεσα ιατρική περίθαλψη, 50% περισσότεροι σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης