Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο καλούνται να προσφέρουν 7 δολάρια για μια δόση εμβολίου, σε μια προσπάθεια της οποίας ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με στόχο να αντληθούν επιπλέον κεφάλαια για το COVAX, το παγκόσμιο πρόγραμμα διαμοιρασμού εμβολίων κατά του COVID-19.

Ξεκινώντας σήμερα την καμπάνια “Go Give One”, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς δήλωσε ότι θα επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να «διαδραματίζει τον δικό του ρόλο στον εμβολιασμό του πλανήτη με μία απλή δωρεά» και, με τον καιρό, να βοηθήσει να τερματιστεί η πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι το ποσό των 7 δολαρίων θα καλύψει το κόστος της αγοράς και της παράδοσης μιας δόσης εμβολίου για κάποιον που βρίσκεται σε χώρα χαμηλού εισοδήματος.

«Ο καλύτερος τρόπος εξόδου από αυτή την πανδημία είναι να δώσουμε εμβόλια σε όλους, ξεκινώντας από το υγειονομικό προσωπικό και τους πλέον ευάλωτους ανθρώπους του κόσμου», ανέφερε ο Τέντρος σε ανακοίνωση.

Η εκστρατεία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σταδιακά από χώρα σε χώρα κατά το επόμενο έτος, ξεκινώντας με τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Κένυα. Έχει τη στήριξη παγκόσμιων φιλανθρωπικών οργανώσεων και εταιρειών, με μια διαδικτυακή πλατφόρμα δωρεών στο www.gogiveone.org.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του μηχανισμού COVAX είναι να διασφαλιστούν 2 δισ. δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19 για χώρες χαμηλότερου εισοδήματος έως τα τέλη του 2021.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης