Νέα προκλητική δήλωση για τους ομοφυλόφιλους έκανε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, μιλώντας σε εθελοντές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περιστατικά διακρίσεων, προειδοποιώντας ωστόσο τους ομοφυλόφιλους επισκέπτες να μείνουν μακριά από τα παιδιά και να μην τους εκφράσουν τις απόψεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Μπορούν να αισθάνονται ήρεμοι και ασφαλείς” στο Σότσι και υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να υπάρχουν περιστατικά διακρίσεων κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να προειδοποιήσει πως, βάσει το αμφιλεγόμενου ρωσικού νόμου που απαγορεύσει τη διάδοση “ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας” σε ανήλικους, οι επισκέπτες δεν θα έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους σε οποιονδήποτε ανήλικο.

Ο επίμαχος νόμος έχει υπάρξει αντικείμενο έντονης κριτικής από οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ωστόσο ο ρώσος πρόεδρος και σύμμαχοί του τον έχουν υπερασπιστεί ως μέτρο για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομοφυλοφιλία παραμένει ζήτημα-ταμπού στη Ρωσία, ενώ πριν πρόσφατα εκπρόσωπος της ισχυρής Ρωσικής Εκκλησίας ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασιστεί εάν οι σχέσεις ομοφύλων θα πρέπει να ποινικοποιηθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης