«Η απάντηση της Ρωσίας στη δολοφονία θα είναι αμείλικτη» τόνισε στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ξεκαθάρισε το βράδυ της Δευτέρας ότι ο πόλεμος στη Συρία θα κλιμακωθεί έπειτα από ένα τέτοιο γεγονός, ενώ χαρακτήρισε «πρόκληση» τη συγκεκριμένη ενέργεια που στόχο έχει να υπονομεύσει την ειρηνευτική διαδικασία στην ασιατική χώρα που προωθείται από Τουρκία, Ρωσία και Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπήρξε ένας εξαίρετος διπλωμάτης, αξιοσέβαστος στη χώρα όπου εργαζόταν και με ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση και άλλα πολιτικά κόμματα εκεί. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του συντρόφου μου. Θα ήθελα να ζητήσω την παρασημοφόρησή του μετά θάνατον και τη διοργάνωση εκδήλωσης στη μνήμη του» πρόσθεσε ο Πούτιν.

Όπως τόνισε, ο Ρώσος πρέσβης διαδραμάτισε «ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην επαναπροσέγγιση των δύο χωρών», μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, τον Νοέμβριο του 2015.

«Η μόνη απάντηση σε αυτήν τη δολοφονία είναι να κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας και οι εγκληματίες θα νοιώσουν την οργή μας» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ρωσικό κλιμάκιο αναμένεται να καταφθάσει στην Άγκυρα, προκειμένου να συνεργαστεί με Τούρκους υπεύθυνους ασφαλείας στη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης