Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (ΕΟΕ), της οποίας ηγείται η Ρωσία, θα εξετάσει την πιθανότητα να δημιουργηθεί μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με το Ιράν, δήλωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη συνάντησή του με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί.

«Η ΕΟΕ θα αρχίσει (σύντομα) να εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου με το Ιράν» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ροχανί. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε ότι τα δύο κράτη θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα συνεχίσουμε να συντονιζόμαστε στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. Επιδίωξή μας είναι η εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν για μια συνεκτική πολιτική διαδικασία στη Συρία» είπε.

Στην ΕΟΕ συμμετέχουν η Ρωσία και πρώην σοβιετικές δημοκρατίες (Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν). Σύμφωνα με τον Πούτιν, περίπου 40 χώρες μελετούν το ενδεχόμενο να συνάψουν συμφωνίες ή να δημιουργήσουν ζώνες ελεύθερου εμπορίου με την ΕΟΕ.

Από τη μεριά του ο Ροχανί ανέφερε τι οι δύο πλευρές επιδιώκουν να ενταθεί η συνεργασία στα πεδία της ενέργειας, των τραπεζών και των μεταφορών. «Υπάρχουν πολλά έργα στους τομείς του πετρελαίου και του αερίου και του ηλεκτρισμού στα οποία θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χασάν Ροχανί πρόσθεσε ότι υπεγράφησαν μνημόνια κατανόησης και εξήγησε ότι «οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και τη Ρωσία βελτιώνονται κάθε μέρα που περνάει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Πούτιν-Χαμενεΐ κατά «διεθνών δυνάμεων» που θέλουν να επιβάλουν τη βούλησή τους στη Συρία, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 18:56

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης