Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να εντείνει τον διάλογο με τις ΗΠΑ σχετικά με τον αφοπλισμό και τη στρατηγική σταθερότητα, ενώ πρόσθεσε ότι συζήτησε τα θέματα αυτά κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στην Ιαπωνία.

«Πιστεύω ότι αν καταλήξουμε σε συγκεκριμένα μέτρα στον τομέα του αφοπλισμού, αυτό θα συμβάλλει στην ενίσχυση της διεθνούς σταθερότητας. Η Ρωσία έχει την πολιτική βούληση να το κάνει. Τώρα εναπόκειται στις ΗΠΑ» να αποφασίσουν, επεσήμανε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πούτιν, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τον πάπα Φραγκίσκο και τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, αλλά και τον ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα, εξήγησε ότι συζήτησε τα θέματα αυτά με τον πρόεδρο Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στην Ιαπωνία τον προηγούμενο μήνα.

«Τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι η Ουάσινγκτον έχει αρχίσει να σκέφτεται να ξεκινήσει διάλογο με τη Ρωσία για μια ευρεία στρατηγική ατζέντα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Μόσχα θα άρει τις κυρώσεις εναντίον τη Ε.Ε. μόλις η Ένωση κάνει το ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζουμε ότι τελικά θα επικρατήσει η λογική και η Ευρώπη θα βάλει πρώτα τα δικά της συμφέροντα αντί να ακολουθεί τις εντολές κάποιου άλλου. Τότε θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε κοινά επωφελή, πολύπλευρη συνεργασία» υπογράμμισε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης