«Εάν οποιοδήποτε έθνος αποφασίσει να πλήξει τη Ρωσία με πυρηνικά όπλα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή κάθε ζωής στον πλανήτη, ωστόσο οι Ρώσοι είμαστε σίγουροι ότι θα πάμε στον Παράδεισο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, από το Σότσι όπου βρίσκεται.

“Κάθε επιτιθέμενος πρέπει να γνωρίζει ότι η ανταπάντησή μας θα είναι αναπόφευκτη και ότι ο ίδιος θα καταστραφεί. Και δεδομένου ότι εμείς θα είμαστε τα θύματα της επίθεσής του, θα πάμε στον Παράδεισο ως μάρτυρες. Εκεί απλώς θα πεθάνουν, δεν θα έχουν καν χρόνο να μετανοήσουν”, ανέφερε μιλώντας στο Valdai Club.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε δε ότι οι πυρηνικές στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας δεν είναι προορισμένες για προληπτικό χτύπημα, αλλά υπάρχουν ως δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής για την αποτροπή επίθεσης από ξένες δυνάμεις.

Το ρωσικό πυρηνικό δόγμα επιτρέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων σε συμβατική πολεμική διαμάχη, μόνον όμως στην περίπτωση που η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας τεθεί εν αμφιβόλω, όπως σημειώνει το διεθνές κρατικό ρωσικό δίκτυο RT.

Το δόγμα δίνει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ένα “παράθυρο” δυνατότητας για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας εισβολής σε ρωσικό έδαφος. Οι αυτοπεριοριστικές αυτές διατάξεις είναι λιγότερο ισχυρές από το δόγμα της μη χρήσης, το οποίο η Μόσχα εγκατέλειψε το 1993.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης