Πουτζντεμόν: Μου φέρονται σαν να είμαι παιδεραστής και δολοφόνος

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 16:46
Πουτζντεμόν: Μου φέρονται σαν να είμαι παιδεραστής και δολοφόνος

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, Σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News , παραπονέθηκε ότι του «φέρονται σαν να είμαι παιδεραστής, κατά συρροή δολοφόνος».

Ο ηγέτης των αποσχιστών κατέφυγε στο Βέλγιο για να αποφύγει την ποινική δίωξη που του άσκησε η Μαδρίτη, μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και την επακόλουθη άρση αυτονομίας της περιφέρειας από την Κυβέρνηση του Ραχόι.
Ο Πουτζντεμόν και τέσσερις υπουργοί του που κατηγορούνται από τις Δικαστικές Αρχές της Ισπανίας για απόπειρα πραξικοπήματος και κατάχρηση κρατικών κονδυλίων, έχουν καταθέσει έφεση στα Βελγικά δικαστήρια.

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες είπε στο Sky News: «Το να σου φέρονται σαν να είσαι εγκληματίας, έμπορος ναρκωτικών, παιδόφιλος ή κατά συρροή δολοφόνος νομίζω ότι είναι μια μορφή κακοποίησης. Αυτό δεν είναι πολιτική, είναι κατάχρηση των δικαστηρίων στο πλαίσιο της πολιτικής. Πρόκειται για απειλή προς το πρόσωπό μου γιατί το έγκλημα για το οποίο με κατηγορούν μπορεί να επιφέρει 30 χρόνια φυλάκιση. Είναι τρελό. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη, είναι εκδίκηση».«Δεν είμαι επαναστάτης. Δεν έχω το πνεύμα του επαναστάτη ούτε την επιθυμία να γίνω ένας. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ πειθαρχημένο. Θέλω απλώς να φέρω εις πέρας αυτό που ενέκρινε το κοινοβούλιό μου», συμπλήρωσε ο Καταλανός ηγέτης, αναφερόμενος στην υπερψήφιση της κήρυξης ανεξαρτησίας.

«Αυτό είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και καθόλου επαναστατικό. Είναι πολύ άβολο για εμένα να έχω τον ρόλο του "επαναστάτη" και δεν θέλω να τον υποδυθώ».

Σχολιάζοντας την καθαίρεση από το αξίωμά του, ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας επισημαίνει: «Η ισπανική κυβέρνηση έχει καταφέρει ένα πλήγμα στη δημοκρατία προσπαθώντας να σταματήσει την ανεξαρτησία επειδή, μέσω της δημοκρατίας - που είναι το μόνο πράγμα στο οποίο πιστεύουμε - η αλήθεια είναι αυταπόδεικτη. Πρέπει λοιπόν να επαναφέρουμε τη δημοκρατία που έχει πληγεί από το ισπανικό κράτος».

Ο Πουτζντεμόν άσκησε κριτική και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή γύρισε την πλάτη στην Καταλονία: «Είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπεις την ΕΕ, της οποίας είμαστε και εμείς μέλη, να ανταποκρίνονται σε αντίστοιχες καταστάσεις στην Πολωνία και την Ουγγαρία αλλά μην κάνουν τίποτε για την Καταλονία».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 16:51