Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, καταδίκασε σήμερα «την κράτηση και την απαγγελία κατηγοριών» σε βάρος της επικεφαλής της κυβέρνησης της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Τσι, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα, καλώντας για την άμεση απελευθέρωσή της.

«Καταδικάζουμε την κράτηση και την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της Αούνγκ Σαν Σου Τσι και άλλων εκλεγμένων αξιωματούχων. Πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι και οι κατηγορίες σε βάρος τους να αποσυρθούν» ανέφερε σε ένα tweet ο Ντόμινικ Ράαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δημοκρατία δεν πρέπει να οπισθοχωρήσει» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως το Λονδίνο διαβουλεύεται με τους διεθνείς εταίρους του για τα επόμενα βήματα.

Ο στρατός έθεσε απότομα τέλος τη Δευτέρα στην εύθραυστη διαδικασία μετάβασης προς τη δημοκρατία στη Μιανμάρ, επιβάλλοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν χρόνο και συλλαμβάνοντας την 75χρονη Σου Τσι, ντε φάκτο επικεφαλής της πολιτικής κυβέρνησης, και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματός της, του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος αυτού, σε βάρος της Αούνγκ Σαν Σου Τσι, που κρατείται σε μυστικό τόπο μετά τη σύλληψή της, απαγγέλθηκαν χθες, Τετάρτη, κατηγορίες για «παραβίαση ενός νόμου για τις εισαγωγές/εξαγωγές» και δικαστήριο «διέταξε την προφυλάκισή της» έως τις 15 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην πρόεδρος Ουίν Μιντ, ο οποίος συνελήφθη επίσης, διώκεται για παραβίαση ενός νόμου για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών, σύμφωνα με τον Τσι Το.

Τρεις ημέρες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, το οποίο καταδίκασαν ο ΟΗΕ και πολλές δυτικές πρωτεύουσες, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σημάδια αντίστασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης