Νέα στοιχεία «φωτιά» για την πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Tansu Ciller, έρχονται στο φως, στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης Ergenekon.

Σύμφωνα με έγγραφο – ντοκουμέντο των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για την παρακρατική οργάνωση, η Ciller φέρεται να είναι πράκτορας της CIA με την κωδική ονομασία «Το Τριαντάφυλλο της Πόλης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την είδηση δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Radikal

Το ντοκουμέντο αυτό έφτασε στα χέρια της ΜΙΤ το 2002 και σύμφωνα με αυτό η πρώην πρωθυπουργός στρατολογήθηκε το 1967, πέρασε από ειδική εκπαίδευση από τη μυστική υπηρεσία, ενώ έκανε διδακτορικό στο πανεπιστήμιο Yale. Οι πρώτες φήμες για την υπόθεση αυτή και τη δραστηριότητα της Ciller πρωτoκυκλοφόρησαν το 1999.

Όταν πια εκλέχθηκε πρωθυπουργός το 1993 έως το 1996, η αντιπολίτευση απευθύνθηκε σε ένα αμερικανικό δικηγορικό γραφείο, ώστε να ερευνήσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα του συγκεκριμένου γραφείου μεταφέρεται στην Πράγα, καθώς εκεί διαμένει ένας πρώην πράκτορας της CIA με την κωδική ονομασία Fish. Ήταν αυτός που έδωσε τα στοιχεία για την Ciller. Περιέργως, ο Fish πέθανε λίγο αργότερα σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης