Δέκα πτώματα, πιθανόν επίδοξων μεταναστών που προσπαθούσαν να φτάσουν διά θαλάσσης στην Ευρώπη, εντοπίστηκαν στις ακτές του Σαλ, ενός από τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, το βράδυ, οι αρχές.

Οι σοροί εντοπίστηκαν σε περιοχή στην οποία η πρόσβαση είναι δύσκολη, αλλά οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να περισυλλέξουν τα πτώματα για να προσφέρουν στους νεκρούς μια αξιοπρεπή ταφή, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι αρμόδιες αρχές του αρχιπελάγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εντοπισμός των νεκρών αυτών έπεται της προσάραξης την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στο ίδιο νησί πλεούμενου που είχε αναχωρήσει από τη Σενεγάλη και μετέφερε περίπου 60 Σενεγαλέζους και υπηκόους της Γκάμπια.

Οι ναυαγοί βρίσκονταν για αρκετές μέρες στη θάλασσα προτού διασωθούν και ένας από αυτούς πέθανε στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Οι αρχές εκτιμούν ότι άγνωστος αριθμός ανθρώπων πέθανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού και ότι τα πτώματά τους πετάχτηκαν στη θάλασσα.

Το Πράσινο Ακρωτήρι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από τη Σενεγάλη, βρίσκεται δυτικά της θαλάσσιας οδού που ακολουθούν οι μετανάστες ανοιχτά της Αφρικής για να φτάσουν στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Καναρίων, που αποτελεί μια πύλη εισόδου στην ΕΕ ανοιχτά του Μαρόκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Κανάρια έχουν καταγράψει τους τελευταίους μήνες συρροή προσφύγων από την Αφρική. Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 16.700 μετανάστες έχουν φτάσει εκεί, ήτοι έντεκα φορές περισσότεροι από την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με το ισπανικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Σενεγάλη αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες ένα κύμα αναχωρήσεων και έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων των οποίων αγνοείται η τύχη, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη συγκίνηση στην κοινή γνώμη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης