Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας άναψε το «πράσινο» φως για την αύξηση της τιμής των καυσίμων μέσω της κατάργησης μέρους των επιδοτήσεων, απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει νέες μαζικές αντιδράσεις σε μεγάλο μέρος των πολιτών.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας εξετάζει την αύξηση κατά 33% των τιμών στα καύσιμα από την 1η Απριλίου σε μια προσπάθεια να περιορίσει το δημόσιο έλλειμμα. Η Ινδονησία έχει τις φθηνότερες τιμές στα καύσιμα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ασίας και μέχρι το 2008 ήταν μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) όταν και αποσύρθηκε καθώς οι εισαγωγές αργού πετρελαίου ήταν περισσότερες από τις εξαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ την τελευταία εβδομάδα, σχεδόν καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωνα στους δρόμους της πρωτεύουσας Τζακάρτα σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την κυβέρνηση από το να προχωρήσει στη συγκεκριμένη τροπολογία. Το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικούς, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένου και ενός αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Εφόσον η αύξηση εφαρμοστεί τότε η τιμή των καυσίμων θα διαμορφωθεί από τις 4.500 ρουπίες στις 6.000. Μεγάλο μέρος των πολιτών εκτιμά πως η αύξηση της τιμής των καυσίμων θα προκαλέσει αλματώδη άνοδο στις τιμές πολλών βασικών καταναλωτικών προϊόντων.

Διαβάστε επίσης:
Βίαια επεισόδια στην Ινδονησία για τις τιμές των καυσίμων, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 00:28

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης