Πράσινο σύννεφο γύρης σκέπασε τη Μόσχα

Πράσινο σύννεφο γύρης σκέπασε τη Μόσχα
Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι της Μόσχας, εξαιτίας της εμφάνισης ενός φυσικού φαινομένου, που είχε ως αποτέλεσμα ο ουρανός να γίνει πράσινος.

Το εν λόγω φαινόμενο οφείλεται στη γύρη και είναι απόλυτα φυσιολογικό, διαβεβαίωσε η μετεωρολογική υπηρεσία, παραλληλίζοντας το γεγονός με μια ταινία επιστημονικής φαντασίας στην οποία εξωγήινοι εισβάλουν στη Γη.

«Η γρήγορη άνοδος της θερμοκρασίας στην περιοχή της Μόσχας οδήγησε στην άνθιση πολλών ειδών δέντρων», εξήγησε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.
«Για αυτό, παρατηρούμε μια εισβολή γύρης», πρόσθεσε.

Το Μετεωρολογικό Κέντρο της Ρωσίας περιέγραψε με χιούμορ το φαινόμενο: «Σήμερα οι Μοσχοβίτες αισθάνονται σαν ήρωες ταινίας καταστροφής με εξωγήινους εισβολείς» αναφέρει στην ιστοσελίδα του, διευκρινίζοντας και αυτό ότι το «πρασίνισμα» του ουρανού οφείλεται στη γύρη των λουλουδιών.
Η πράσινη σκόνη που είχε καλύψει δρόμους και αυτοκίνητα σχολιάστηκε ιδιαίτερα στη ρωσική μπλογκόσφαιρα όπου ορισμένοι εξέφραζαν την ανησυχία μήπως έχει συμβεί κάποιο βιομηχανικό δυστύχημα.

«Γιατί όλα τα αυτοκίνητα είναι σήμερα σκεπασμένα με κάτι πράσινο; Είναι φυσική ή χημική ουσία;», έγραψε ένας μπλόγκερ στη δημοφιλή πλατφόρμα livejournal.
«Το βλέπω σαν πράσινο καπνό, από τον 22ο όροφο το βλέπω πολύ καλά και ειλικρινά με ανησυχεί», σημείωσε ένας άλλος.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία μολονότι κάποιοι ανέφεραν ερεθισμό στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό.


Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 22:44