«Πρέπει να δώσουμε μια απάντηση στην ψήφο υπέρ του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου» δήλωσε σήμερα ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ήρθε δεύτερος στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Την ίδια στιγμή, πολλές ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία τους για την ιστορική επίδοση της άκρας Δεξιάς της Γαλλίας.

Ο Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε πως «πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο των εκλογέων, το καθήκον μας είναι να την ακούσουμε. Υπάρχει αυτή η ψήφος της κρίσης που διπλασιάστηκε από τη μια εκλογή στην άλλη, σ’ αυτή την ψήφο της κρίσης είναι που πρέπει να δώσουμε μια απάντηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του και ο οποίος κέρδισε 27,03% των ψήφων έναντι 28,63% του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, κάλεσε και πάλι τον αντίπαλό του να αποδεχθεί τη διεξαγωγή τριών τηλεμαχιών πριν από το δεύτερο γύρο της 6ης Μαΐου.

«Τώρα το ζήτημα είναι να συζητήσουμε ενώπιον των Γάλλων, το ένα σχέδιο κόντρα στο άλλο, η μια προσωπικότητα κόντρα στην άλλη, η μια πείρα κόντρα στην άλλη. Οι Γάλλοι έχουν το δικαίωμα να ξέρουν, ο κ. Ολάντ δεν πρέπει να δραπετεύσει» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης