«Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα εν μέσω καταιγίδας. Πρέπει να τραβήξουμε μαζί κουπί, προς την ίδια κατεύθυνση», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιταλών Βιομηχάνων, Τζόρτζιο Σκουίντσι, παίρνοντας τον λόγο σε συνάντηση επιχειρηματιών.

Κατά τον Σκουίντσι, «για να αντιμετωπιστεί η κρίση και η κερδοσκοπία πρέπει να κινηθούμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο επικεφαλής του συνδέσμου των Ιταλών βιομηχάνων εκτιμά ότι «και η Γερμανία δεν μπορεί να πιστεύει ότι θα καταφέρει να επιζήσει μόνη της σε περίπτωση αποσύνθεσης του ευρώ και της Ευρώπης», αλλά σε ό,τι αφορά την δύσκολη περίοδο που περνούν οι κυβερνήσεις της Ρώμης και της Μαδρίτης, θεωρεί ότι «Η Ιταλία, ως χώρα, είναι σαφώς ισχυρότερη από την Ισπανία».

Χθες βράδυ, ο Σκουίντσι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι «στο πλαίσια προγραμματισμένων επαφών». Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, σήμερα το απόγευμα, πρόκειται να έχει σειρά συνομιλιών με τους επικεφαλής των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνησή του, με κύρια θέματα συζήτησης την πίεση των κερδοσκόπων και την προσπάθεια αλλαγής του εκλογικού συστήματος της χώρας.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης