Πρεσβεία ΗΠΑ-Άγκυρα: Τέλος στους περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017, 17:11
Πρεσβεία ΗΠΑ-Άγκυρα: Τέλος στους περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες
Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα ανακοίνωσε στις 28 Δεκεμβρίου ότι αίρει όλους τους περιορισμούς στις υπηρεσίες χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες, τρεις μήνες μετά τη διπλωματική κρίση που είχε ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η Τουρκία εκπλήρωσε τις υποσχέσεις της σχετικά με τα έγκλειστα μέλη του προσωπικού των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στη χώρα.

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση προχώρησε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες χορήγησης βίζας στην Τουρκία βρίσκονται και πάλι σε πλήρη ισχύ.«Λόγω της τήρησης των παραπάνω διαβεβαιώσεων, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί ότι η κατάσταση της ασφάλειας στην Τουρκία έχει βελτιωθεί σημαντικά, ώστε να επιτρέψει την πλήρη επαναφορά των υπηρεσιών χορήγησης βίζας στην Τουρκία», ανέφερε σε ανακοίνωση της η πρεσβεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να έχουν σημαντικούς ενδοιασμούς αναφορικά με τις κατηγορίες του τουρκικού κράτους εις βάρος μελών του προσωπικού των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο η Ουάσιγκτον σταμάτησε την έκδοση βίζας, λόγω της κράτησης δύο υπαλλήλων της στην Τουρκία, γεγονός που προκάλεσε άμεσα αντίποινα από την Άγκυρα.

Μετά από την απόφαση της Ουάσιγκτον να άρει τους περιορισμούς, η Άγκυρα επίσης «χαλάρωσε» τα δικά της αντίμετρα σχετικά με τη χορήγηση βίζας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017, 17:17