Ο Μοχάμεντ Μπασάρ, διευθυντής του γραφείου τουρισμού της πρεσβείας της Τυνησίας στην Ελλάδα, μιλώντας στο zougla.gr εξηγεί τους λόγους που η χώρα του βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικών επιθέσεων, με αποτέλεσμα δεκάδες αθώα θύματα.

«Τα φριχτά γεγονότα είναι αποτέλεσμα της Αραβικής Άνοιξης που ξεκίνησε από την Τυνησία. Υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να προοδεύσει η χώρα, να γίνει πιο ελεύθερη και πιο δημοκρατική. Κάποιες ομάδες δεν θέλουν ένα αραβικό κράτος να γίνει μια αληθινή δημοκρατία και θέλουν να δημιουργήσουν αστάθεια και να πλήξουν την οικονομία μας», εξηγεί. «Από πίσω υπάρχουν άλλες δυνάμεις που δίνουν στους τρομοκράτες χρήματα και όπλα. Κι αυτοί που τα κάνουν δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το Ισλάμ ούτε με καμία θρησκεία. Δεν θέλουν να κερδίσει η Τυνησία αυτό το μεγάλο στοίχημα», εκτιμάει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πενθούμε για τους τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα μας και έχασαν τη ζωή τους –είναι κι αυτοί δικά μας παιδιά. Δεν θα το βάλουμε όμως κάτω – θα πολεμήσουμε αυτά τα άγρια ζώα που θέλουν αίμα, όπου κι αν τους βρούμε», σχολιάζει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη σημερινή αιματηρή επίθεση, αλλά και στην πρόσφατη σε δημοφιλές μουσείο της Τυνησίας, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 άνθρωποι.

«Ο τουρισμός της χώρας φυσικά και έχει ήδη υποστεί τεράστιο πλήγμα – πιστεύω ότι χάσαμε το καλοκαίρι. Στην Τυνησία έχουμε 6 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο που δημιουργούν 500.000 θέσεις εργασίας και για αυτό πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα και στην οικονομία της χώρας», συμπληρώνει ο Μοχάμεντ Μπασάρ.

Δείτε ακόμη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης, Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης