Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη Ρωσία, Κάρλος Ραφαέλ Φαρία Τορτόζα, δήλωσε ότι η απειλή εισβολής στη Βενεζουέλα παραμένει, αλλά πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας υποστηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματική απειλή στρατιωτικής εισβολής. Αυτό είναι πολύ σοβαρό… Όταν ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας) Μπόλτον ή ο (υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ) Πομπέο μιλούν, λένε ό,τι θέλουν για να μας τρομάξουν. Και κανείς δεν ξέρει (τι θα γίνει). Ειδικά αφού βλέπουμε τι έχει συμβεί στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Μόσχα για την κρίση στη Βενεζουέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας προστατεύουν το Σύνταγμα της χώρας.

«Σεβόμαστε και εκτιμούμε ότι οι περισσότερες χώρες υποστηρίζουν την ιδέα πως μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα εντός της χώρας. Δε χρειαζόμαστε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά ή άλλες χώρες για να λύσουμε τα προβλήματά μας», τόνισε ο πρέσβης.

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, απέρριψε την υπόσχεση των ΗΠΑ να στείλουν βοήθεια προς τη χώρα ως «πολιτικό κόλπο» και πρόσχημα για εισβολή στη χώρα. Αντίπαλος του Μαδούρο είναι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο, που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος τον προηγούμενο μήνα, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης