Ο κεντροαριστερός εθνικιστής, Ογιάντα Ουμάλα και η συντηρητική υποψήφια, Κέικο Φουχιμόρι, συγκεντρώνουν σχεδόν ίσο ποσοστό εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της 5η Ιουνίου στο Περού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λίμας που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι ελάχιστη με το 40,7% των ψηφοφόρων να τάσσονται υπέρ του Ογιάντα Ουμάλα και την Κέικο Φουχιμόρι να υπολείπεται κατά 0,02%, συγκεντρώνοντας το 40,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων και αυτών που δεn θα ψηφίσουν κανέναν από τους δύο υποψηφίους διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο 18,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρηματιστήριο του Περού σημείωσε άνοδο 10,88% την περασμένη εβδομάδα καθώς τρεις ακόμα έρευνες εμφάνισαν την Φουχιμόρι να έχει σχεδόν ισοφαρίσει το ποσοστό του Ουμάλα, κλείνοντας την διαφορά του 8% που διαμορφώθηκε με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, την 10η Απριλίου.

Μάλιστα, η Κέικο Φουχιμόρι έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να πάρει αποστάσεις από τον πατέρα της, τον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο, Αλμπέρτο Φουχιμόρι, ο οποίος κατηγορείται για σκάνδαλα και αθρόες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην προσπάθεια της να κερδίσει ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης