Να βρίσκονται σε επαγρύπνηση προέτρεψε τους πολίτες ο πρόεδρος του Μάλι Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο ξενοδοχείο «Radisson Blu», το οποίο βρέθηκε την Παρασκευή στο στόχαστρο τζιχαντιστών.

Ο επικεφαλής του κράτους του Μάλι συνοδευόταν από τον πρωθυπουργό Μοντίμπο Κεϊτά και ορισμένους από τους υπουργούς της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Μάλι δεν είναι μια απομονωμένη περιοχή» και «καμία περιοχή στον κόσμο σήμερα δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο αυτών των βαρβάρων μιας άλλης εποχής» είπε εξερχόμενος από το ξενοδοχείο, όπου απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους να εισέλθουν.

Παράλληλα, ο Κεϊτά καταφέρθηκε εναντίον των δραστών αυτής της επίθεσης.

«Οι αξίες μας δεν είναι οι αξίες τους, (…) η “αξία της ζωής” τους είναι άγνωστη, για αυτό ακριβώς πρέπει να προσέχουμε» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση, να προσέχετε» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια εξήρε τις ενέργειες των δυνάμεων ασφαλείας του Μάλι, που επενέβησαν εναντίον των ενόπλων με την υποστήριξη των δυνάμεων από τη Γαλλία, την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ και των ΗΠΑ.

«Ο επαγγελματισμός τους ήταν θαυμάσιος» σημείωσε, πριν μεταβεί σε ένα νοσοκομείο του Μπαμάκο για να επισκεφθεί ορισμένους από τους τραυματίες.

Διαβάστε επίσης: Το ντοκουμέντο του μακελειού, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015, 08:18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης