Προέλαση των στρατευμάτων του Άσαντ με τις πλάτες Ρωσίας-Ιράν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015, 16:23
Προέλαση των στρατευμάτων του Άσαντ με τις πλάτες Ρωσίας-Ιράν
Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, επέκτεινε την Πέμπτη την εκστρατεία του στην κεντρική Συρία, πραγματοποιώντας επίθεση κατά των ανταρτών στην επαρχία Χομς, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο στρατός άρχισε νωρίς το πρωί επιχείρηση στο βόρειο και το βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας Χομς, με στόχο να «αποκαταστήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα χωριά και τις τοποθεσίες της περιοχής», έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς από αέρος και από μονάδες πυροβολικού, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Άσαντ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τα χωριά Χαλιντίγια και αλ-Νταρ Αλ-Καρίμπα, μεταξύ των πόλεων Χομς και Τέιρ Μάλα.

Ο συριακός στρατός, με τη στήριξη ξένων συμμάχων ανάμεσά τους το Ιράν, έχει αρχίσει εδώ και δύο εβδομάδες εκστρατεία για την ανακατάληψη εδαφών στη χώρα. Πριν από μερικές ημέρες άρχισε επιχείρηση για την ανακατάληψη εδαφών στην κεντρική Συρία.

Στρατιωτική πηγή στη Συρία επιβεβαίωσε ότι «οι επιχειρήσεις στην επαρχία Χομς και τη γειτονική Χάμα είναι στρατηγικά συνδεδεμένες και θα συνεχιστούν μέχρι την επίτευξη του στόχου, δηλαδή την αποκατάσταση της ασφάλειας στη βόρεια Χομς και τη διακοπή των επαφών ανάμεσα στους αντάρτες της Χάμα και αυτούς της Χομς».

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης της Χομς ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Χάμα. Όμως οι περιοχές ανάμεσα στις δύο επαρχιακές πρωτεύουσες ελέγχονται από τους αντάρτες.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015, 16:27