Προέλαση τζιχαντιστών στο Κομπάνι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 22:28
Προέλαση τζιχαντιστών στο Κομπάνι
Οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου προέλασαν σήμερα στην κουρδική πόλη Κομπάνι, παρά την αντίσταση των κουρδικών δυνάμεων, και έλαβαν ενισχύσεις, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, αργά το απόγευμα μειώθηκε η ένταση των οδομαχιών στην κουρδική αυτή πόλη που βρίσκεται στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας.

«Οι τζιχαντιστές προέλασαν από τα ανατολικά προς το κέντρο της πόλης», πρόσθεσε ο Άμπντελ Ράχμαν. Οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου εξαπέλυσαν το πρωί μια επιχείρηση για να ανακαταλάβουν τις περιοχές στο ανατολικό τμήμα του Κομπάνι, τον έλεγχο των οποίων έχασαν σήμερα, αφού τις είχαν καταλάβει χθες Τρίτη.

Παράλληλα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου πρόσθεσε ότι ενισχύσεις σε άνδρες και τεθωρακισμένα Χάμβι έφτασαν στους τζιχαντιστές που βρίσκονται στα πρόθυρα του Κομπάνι από τη Ράκα, στη βόρεια Συρία, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

Η προέλαση των τζιχαντιστών και η έλευση ενισχύσεων έγιναν παρά τα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. «Ο συνασπισμός ενέτεινε τις επιδρομές μέσα και γύρω από το Κομπάνι» σήμερα, είπε ο Άμπντελ Ράχμαν.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 22:30