Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ανακατέλαβαν το Σάββατο νέες τοποθεσίες από τους τζιχαντιστές και τους αντάρτες στην περιφέρεια της επαρχίας της Ιντλίμπ, έπειτα από σφοδρές μάχες που ανάγκασαν πολλούς άμαχους να τραπούν σε φυγή.

Με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα συριακά στρατεύματα διεξάγουν από τη Δευτέρα επιχειρήσεις στα όρια της επαρχίας Ιντλίμπ, της μοναδικής που συνεχίζει να παραμένει ολόκληρη εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ και το μεγαλύτερο μέρος της κατέχει το Μέτωπο Κατάκτησης του Λεβάντε (Φάταχ αλ Σαμ), ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος συνεχίζουν να προελαύνουν, οι μάχες συνεχίζονται με σφοδρότητα. Γίνονται αεροπορικά πλήγματα από το καθεστώς και τη ρωσική αεροπορία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι εχθροπραξίες επικεντρώνονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ιντλίμπ και στον βορειοανατολικό της τομέα, που γειτονεύει με την επαρχία Χάμα, ανέφερε ο Άμπντελ Ραχμάν και διευκρίνισε ότι το καθεστώς πήρε τον έλεγχο πολλών τοποθεσιών και χωριών σε αυτόν τον τελευταίο τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης