Προγραμμάτισε να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 20:23
Προγραμμάτισε να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου
Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στην 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρτ, από τις ΗΠΑ, η οποία αναζήτησε και βρήκε πατρίδα για... να βάλει τέλος στη ζωή της, όταν ενημερώθηκε ότι πάσχει από την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. 

Η περιπέτεια της νεαρής Αμερικανής ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια διακοπών με τον σύζυγό της, με τον οποίο είχε παντρευτεί λίγους μήνες νωρίτερα, όταν ένιωσε φοβερούς πονοκεφάλους, που την ανάγκασαν να κάνει εξετάσεις. 

Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο του εγκεφάλου, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πιο επιθετικός, αφού εξελίχθηκε σε γλοιοβλάστωμα.

Όταν ενημερώθηκε ότι της απομένουν έξι μήνες επίπονης ζωής, η Μπρίτανι πήρε τη μεγάλη απόφαση να «πεθάνει με αξιοπρέπεια».

Όπως υπογραμμίζει η ίδια, σε βίντεο που ανήρτησε στο youtube, αποφάσισε να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά τα γενέθλια του συζύγου της, με τον τρόπο που εκείνη επιθυμεί. Σε ένα κρεβάτι, ήρεμη, έχοντας στο πλευρό της τους ανθρώπους που αγαπάει.

Η ιστορία της έχει συγκλονίσει τους χρήστες του διαδικτύου, ενώ το εν λόγω βίντεο, σε λιγότερο από δύο ημέρες έχει ξεπεράσει τις δύο εκατομμύρια επισκέψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπρίτανι αποφάσισε να αλλάξει πολιτεία, και να μεταφέρει τα δικαιώματά της στο Όρεγκον, καθώς στην Καλιφόρνια δεν επιτρέπεται η ευθανασία.
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 20:30