Προειδοποίηση Ολάντ: Ακόμα και στρατιωτική απάντηση στους τζιχαντιστές

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 23:03
Προειδοποίηση Ολάντ: Ακόμα και στρατιωτική απάντηση στους τζιχαντιστές
«Περισσότερο από ποτέ δεσμευμένη στην υποστήριξη των διεθνών προσπαθειών για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους», μετά την εκτέλεση δι’ αποκεφαλισμού ενός δεύτερου Αμερικανού δημοσιογράφου από τους τζιχαντιστές είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με ανακοίνωση. Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο ακόμα και για στρατιωτική απάντηση.

«Ο σκανδαλώδης φόνος του αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ είναι μια ακόμη απόδειξη της αποφασιστικότητας του Ισλαμικού Κράτους να συνεχίσει και να επεκτείνει τη στρατηγική του τού φόβου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή διπλωματία.

«Η ΕΕ είναι πιο δεσμευμένη από ποτέ να υποστηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η θηριωδία αυτή, όπως και σημαντικός αριθμός παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα οποία το ΙΚ φέρει ευθύνη, αποτελούν προσβολή στις αξίες και τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα», σημειώνεται.

Στο μεταξύ ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε «τη σημασία μιας πολιτικής, ανθρωπιστικής και, αν κριθεί απαραίτητο, μιας στρατιωτικής απάντησης για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου» όσον αφορά την απειλή που αποτελεί το ΙΚ, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Η Γαλλία σκοπεύει να συνεχίσει τη στενή συνεργασία με το σύνολο των εταίρων της ώστε αυτή η απάντηση να είναι συντονισμένη σε όλους τους τομείς και να αποδειχθεί αντίστοιχη της παγκόσμιας απειλής που έχει γίνει σοβαρή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Παρισιού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 23:05